Πίλινγκ: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Πίλινγκ: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Τι είναι το πίλινγκ;

Το πίλινγκ (γνωστό ως peeling ή δερμοαπόξεση) αποτελεί τη μέθοδο αφαίρεσης στιβάδων της επιδερμίδας με χρήση φυσικών ή χημικών ουσιών. Η πάροδος του χρόνου, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η ηλιακή ακτινοβολία, καθώς και επιβλαβείς συνήθειες όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ ταλαιπωρούν σημαντικά το δέρμα. Οι παραπάνω παράγοντες σε συνδυασμό με την ηλικία και το στρες, επιβραδύνουν αισθητά την ανάπλαση του δέρματος. Πραγματοποιείται τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα.

Πίλινγκ

Πίλινγκ

Έτσι, το δέρμα αποκτά ξανά λάμψη, απαλή υφή και σφριγηλότητα.

Χημικό πίλινγκ

Το χημικό πίλινγκ αποτελείται από ένα ειδικό χημικό διάλυμα οξέος που επιτυγχάνει βελτίωση της υφής του δέρματος, απομακρύνοντας τα κατεστραμμένα εξωτερικά δερματικά στρώματα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας πραγματοποιείται απολέπιση των νεκρών στιβάδων δέρματος, με σκοπό την ανάπλαση νέων. Η ελεγχόμενη βλάβη που προκαλείται, οδηγεί στη δημιουργία κυτοκινών και άρα στην ανάπλαση του δέρματος. Αυξάνεται, λοιπόν, ο κυτταρικός όγκος και η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Τύποι Χημικού Πίλινγκ

Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι χημικού πίλινγκ: το επιφανειακό, το μέτριο και το βαθύ. Ο ειδικός δερματολόγος θα κρίνει ποιος τύπος συνίσταται στις ανάγκες του δέρματος σας.

Πίλινγκ προσώπου για τα σπυράκια (ακμή)

Το πίλινγκ προσώπου ενδείκνυται κυρίως για τη φαγεσωρική ακμή, μαζί με άλλες θεραπείες. Ωστόσο, η πολύ συχνή χρήση ενός  χημικού πίλινγκ, μπορεί να κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο.

Πίλινγκ προσώπου για λιπαρές και μικτές επιδερμίδες

Το πίλινγκ προσώπου για λιπαρές και μικτές επιδερμίδες, προσφέρει λείανση της υφής της επιδερμίδας, μειώνοντας αισθητά το σμήγμα. Παράλληλα, το δέρμα αποκτά λάμψη και ανανεώνεται αισθητά.

Πίλινγκ προσώπου για πανάδες

Το πίλινγκ προσώπου για πανάδες, σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες αντιμετωπίζει τα σημάδια της επιδερμίδας που οφείλονται στην έκθεση στον ήλιο, τις ορμονικές διαταραχές ή τη λάθος αισθητική φροντίδα.

Πίλινγκ

Πίλινγκ

Πίλινγκ προσώπου για ξηρή επιδερμίδα

Το πίλινγκ προσώπου για ξηρή επιδερμίδα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς παρόλο που συμβάλει στην ενδυνάμωση της επιδερμίδας, η συχνή του χρήση το ερεθίζει σημαντικά. Ωστόσο, όταν ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του δέρματος μετά τη θεραπεία, το δέρμα δείχνει αισθητά ενυδατωμένο και λαμπερό.

Πίλινγκ προσώπου για ευαίσθητες επιδερμίδες

Το πίλινγκ προσώπου για ευαίσθητες επιδερμίδες χρειάζεται εξίσου προσοχή, αφού το δέρμα μπορεί να παρουσιάσει εντονότερη ερυθρότητα. Συνήθως, σε ασθενείς με ευαίσθητη επιδερμίδα, το επιφανειακό πίλινγκ αποτελεί τη βέλτιστη λύση.

Τι χρειάζεται να κάνετε πριν το χημικό πίλινγκ

Την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία του πίλινγκ, θα πρέπει πρώτα να κάνετε καλό καθαρισμό του προσώπου. Σε ορισμένους τύπους δέρματος, χρειάζεται ειδική φροντίδα για 2 περίπου βδομάδες πριν το πίλινγκ.

Πίλινγκ

Ποια είναι η διαδικασία του χημικού πίλινγκ;

Κατά τη διαδικασία του χημικού πίλινγκ δεν χρειάζεται συνήθως αναισθησία, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις συνίσταται η λήψη ενός παυσίπονου. Έπειτα, μία ειδική χημική ουσία εφαρμόζεται στην περιοχή με ειδικά εργαλεία για περίπου 15 λεπτά. Η χημική ουσία προκαλεί καύση στην περιοχή που εφαρμόζεται. Μετά το πέρας του χρόνου αυτού, εφαρμόζεται το ειδικό αντίδοτο της χημικής ουσίας, σε μορφή κρέμας ή διαλύματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρειάζεται επανάληψη της διαδικασίας σε 4-6 μήνες.

Φροντίδα μετά τη θεραπεία χημικού πίλινγκ

Το πρώτο διάστημα μετά τη θεραπεία χημικού πίλινγκ, ο ασθενής έχει την αίσθηση καύσης στην περιοχή της θεραπείας για περίπου 2-3 ημέρες. Για το λόγο αυτό, συνίσταται η χρήση ειδικών καταπραϋντικών αλοιφών. Παράλληλα, παρατηρείται ο σχηματισμός κρούστας στο σημείο της θεραπείας, που αποκολλάται σταδιακά σε 10-15 ημέρες, ενώ το νέο δέρμα αποκτά μία ροζ απόχρωση. Το χρώμα της επιδερμίδας αποκαθίσταται σε διάστημα 2-3 μηνών.

Κατά το διάστημα της αποκατάστασης της επιδερμίδας, πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον 6 μήνες. Ο ασθενής πρέπει να χρησιμοποιεί ειδικές κρέμες ενυδάτωσης και μακιγιάζ. Σε περίπτωση που εμφανίσετε έντονο οίδημα, το οποίο δεν υποχωρεί, συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.

 

Αν επιθυμείτε κι εσείς να απαλλαχτείτε από τα επίμονα σημάδια ακμής, ουλές ή πανάδες, τότε επισκεφθείτε άμεσα τον εξειδικευμένο δερματολόγο, Δρ. Αλέξανδρο Μπαλαμώτη. Ενημερωθείτε για τη θεραπεία που ταιριάζει στις ανάγκες σας, βάσει της πολυετούς εμπειρίας του σε θεραπείες αισθητικής δερματολογίας και των γνώσεων του σχετικά με τις ανάγκες κάθε τύπου δέρματος.

Επικοινωνία

Επικοινωνία

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

  • Panos C

    "Η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι τον Ιατρό, φεύγοντας και πάλι με τις καλύτερες εντυπώσεις κι ο ενθουσιασμός μου παραμένει αμείωτος. Πάντα συνεπής στο ραντεβού, γνωσιολογικά ακριβής και διεξοδικός, με κατατόπισε πλήρως στο τι χρειάζεται να κάνω για να αντιμετωπίσω το πρόβλημά μου. Αναμφίβολα θα προτείνω τον κ. Μπαλαμώτη σε άτομα που γνωρίζω. Πρόκειται για εξαίρετο επιστήμονα και άνθρωπο που σέβεται τον ασθενή και ενδιαφέρεται πραγματικά!"

  • Άσπα Α.

    "Ανεκτίμητης αξίας χάρισμα, το να εμπνέει τόση αξιοπιστία μια εμπεριστατωμένη & σαφής διάγνωση σε συνδυασμό με την αυξημένη επαγγελματική συνείδηση, που διακατέχει τον κύριο Μπαλαμώτη. Έμεινα απολύτως ικανοποιημένη & αναμφισβήτητα θα τον ξαναεμπιστευτώ."

  • Xristina B.

    "Συνεπής στην ώρα του ραντεβού μας. Ασχολήθηκε με προσοχή, ήταν πολύ αναλυτικός και απάντησε λεπτομερώς σ 'όλες τις ερωτήσεις μου. Ενημερωμένος ,πλήρως καταρτισμένος και έμπειρος, μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη .Τον συστήνω ανεπιφύλακτα."

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ