Αποτρίχωση με Λέιζερ Αλεξανδρίτη: Ποια τα οφέλη και τα προτερήματά της έναντι των παραδοσιακών μεθόδων αποτρίχωσης

Αποτρίχωση με Λέιζερ Αλεξανδρίτη: Ποια τα οφέλη και τα προτερήματά της έναντι των παραδοσιακών μεθόδων αποτρίχωσης

Τι είναι το λέιζερ Αλεξανδρίτη;

Το Λέιζερ Αλεξανδρίτη (Alexandrite Laser) αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη, μη επεμβατική μέθοδο αποτρίχωσης με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα. Με τη μέθοδο αυτή, χρησιμοποιείται ακτίνα φωτός “laser” που στοχεύει τα χρωμοφόρα, δηλαδή τα τριχοθυλάκια με υψηλή συγκέντρωση μελανίνης. Ο ιστός γύρω από το τριχοθυλάκιο δεν επηρεάζεται, όταν η θεραπεία αποτρίχωσης εκτελείται από έμπειρο ιατρικό προσωπικό.

Το λέιζερ αυτό εκπέμπει στα 755 nm, ενώ θεωρείται κατάλληλο για φωτότυπους δέρματος Ι έως και ΙΙΙ. Οι τύποι αυτοί περιλαμβάνουν τους πολύ ανοιχτόχρωμους τύπους δέρματος (ξανθούς), μέχρι και τους πιο μελαχρινούς Μεσογειακούς.

Γιατί να επιλέξει κανείς αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη;

Η αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη αποτελεί αποτελεσματική λύση στην αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας που αποτελεί συχνό πρόβλημα σε άνδρες και γυναίκες. Η τριχοφυΐα αυτή μπορεί να εντοπιστεί και εν συνεχεία αντιμετωπιστεί σε διάφορα σημεία του σώματος και του προσώπου.

Αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη

Αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη

Μερικοί από τους ιατρικούς λόγους που επιτάσσουν την αποτρίχωση με λέιζερ είναι:

-Θυλακίτιδα: Ο ασθενής μετά το ξύρισμα με κερί, αποτριχωτικές μηχανές ή ξυραφάκι, παρουσιάζει σπυράκια στην περιοχή, καθώς παρεμποδίζεται η έξοδος της τρίχας.

-Ορμονικές διαταραχές: Σε τέτοιες περιπτώσεις η αποτρίχωση με λέιζερ σε συνδιασμό με φαρμκευτική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει.

-Δερματίτιδες και ερεθισμοί από αποτριχωτικές κρέμες

-Ύπαρξη θηλωμάτων ή κονδυλωμάτων: οι παραδοσιακές μέθοδοι αποτρίχωσης είναι ικανές να εξαπλώσουν τις ιογενείς βλάβες και σε άλλα σημεία του σώματος

Αποτελέσματα λέιζερ Αλεξανδρίτη

Τα αποτελέσματα του λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι άμεσα και βελτιώνονται με την πάροδο των συνεδριών. Στο τέλος κάθε συνεδρίας, η μείωση της τριχοφυΐας είναι αισθητή, ενώ οι τρίχες γίνονται λεπτότερες και πιο ανοιχτόχρωμες. Το λέιζερ επιτυγχάνει την καταστροφή του θύλακα της τρίχας, προσφέροντας μόνιμο αποτέλεσμα.

Προτερήματα λέιζερ Αλεξανδρίτη

Τα προτερήματα του λέιζερ Αλεξανδρίτη έναντι των παραδοσιακών μεθόδων αποτρίχωσης, την καθιστούν την πλέον διαδεδομένη και ενδεδειγμένη μέθοδο.

-Είναι ανώδυνη  και αναίμακτη.

-Αποτελεί μία ασφαλή μέθοδο ακόμη και για ευαίσθητες περιοχές ή τύπους δέρματος

-Εξοικονομεί στον ασθενή χρόνο και χρήματα

-Προσφέρει οριστικά και άριστα αισθητικά αποτελέσματα

Προετοιμασία πριν τη συνεδρία λέιζερ

Η κατάλληλη προετοιμασία πριν τη συνεδρία λέιζερ είναι απαραίτητη για τη διατήρηση και βελτίωση των αποτελεσμάτων. Ο ασθενής οφείλει να έχει διατηρήσει την περιοχή μη αποτριχωμένη για τον αριθμό ημερών που ο ιατρός έχει ορίσει.

Παράλληλα, ο ασθενής οφείλει να διατηρεί αυστηρά το πρόγραμμα των συνεδριών για την επίτευξη άμεσων και καλύτερων αποτελεσμάτων.

Πόσες συνεδρίες αποτρίχωσης χρειάζονται;

Οι συνεδρίες που χρειάζονται σε κάθε ασθενή εξαρτώνται από την ποσότητα και το χρώμα της τρίχας, καθώς και από πιθανές ορμονικές διαταραχές που μπορεί να υπάρχουν. Τυπικά, χρειάζονται περίπου 6 έως 8 συνεδρίες, κάθε 1,5 μήνα. Ωστόσο, ο αριθμός μπορεί να διαφέρει σε κάθε ασθενή. Για την περιοχή  του προσώπου χρειάζονται περισσότερες συνεδρίες.

Κόστος λέιζερ Αλεξανδρίτη

Το κόστος της αποτερίχωσης με λέιζερ Αλεξανδρίτη εξαρτάται από την περιοχή εφαρμογής, και απο την πυκνότητα και την εκταση των τριχών.

 

Αν κι εσείς επιθυμείτε να απαλλαγείτε από την περιττή τριχοφυΐα, επισκεφθείτε τον εξειδικευμένο δερματολόγο, Δρ. Αλέξανδρο Μπαλαμώτη, για μία εξατομικευμένη ενημέρωση βάσει των αναγκών σας. Η πολυετής εμπειρία του σε υπηρεσίες αισθητικής δερματολογίας, όπως το λέιζερ Αλεξανδρίτη, υπόσχεται ασφαλή και άριστα αισθητικά αποτελέσματα.

 

Επικοινωνία

Επικοινωνία

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

  • Panos C

    "Η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι τον Ιατρό, φεύγοντας και πάλι με τις καλύτερες εντυπώσεις κι ο ενθουσιασμός μου παραμένει αμείωτος. Πάντα συνεπής στο ραντεβού, γνωσιολογικά ακριβής και διεξοδικός, με κατατόπισε πλήρως στο τι χρειάζεται να κάνω για να αντιμετωπίσω το πρόβλημά μου. Αναμφίβολα θα προτείνω τον κ. Μπαλαμώτη σε άτομα που γνωρίζω. Πρόκειται για εξαίρετο επιστήμονα και άνθρωπο που σέβεται τον ασθενή και ενδιαφέρεται πραγματικά!"

  • Άσπα Α.

    "Ανεκτίμητης αξίας χάρισμα, το να εμπνέει τόση αξιοπιστία μια εμπεριστατωμένη & σαφής διάγνωση σε συνδυασμό με την αυξημένη επαγγελματική συνείδηση, που διακατέχει τον κύριο Μπαλαμώτη. Έμεινα απολύτως ικανοποιημένη & αναμφισβήτητα θα τον ξαναεμπιστευτώ."

  • Xristina B.

    "Συνεπής στην ώρα του ραντεβού μας. Ασχολήθηκε με προσοχή, ήταν πολύ αναλυτικός και απάντησε λεπτομερώς σ 'όλες τις ερωτήσεις μου. Ενημερωμένος ,πλήρως καταρτισμένος και έμπειρος, μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη .Τον συστήνω ανεπιφύλακτα."

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ