Laser σε Κηλίδες και Ρυτίδες

Laser σε Κηλίδες και Ρυτίδες

Laser σε κηλίδες

Οι μελαγχρωματικές κηλίδες είναι ανομοιογενείς εναποθέσεις μελανίνης στις επιφανειακές στιβάδες της επιδερμίδας λόγω φωτογήρανσης, φυσιολογικής γήρανσης του δέρματος και κληρονομικής προδιάθεσης. Εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπο, στο λαιμό και στα χέρια. Το Laser του Αλεξανδρίτη που έχουμε στο ιατρείο, χρησιμοποιείται για την αφαίρεση ή την απάλυνση των κηλίδων του δέρματος με πολύ καλά αποτελέσματα. Όσο πιο σκούρες είναι οι κηλίδες τόσο πιο εύκολα εξαφανίζονται, γιατί η ακτίνα του Laser απορροφάται εκλεκτικά από τη χρωστική του δέρματος, τη μελανίνη.

Η θεραπεία των κηλίδων με Laser είναι ανώδυνη γιατί κατά τη διάρκεια της θεραπείας, μια πολύ μικρή ποσότητα ψυκτικού αερίου πέφτει επιλεκτικά πάνω στην επιδερμίδα πριν από κάθε παλμό Laser, κάνοντας τοπική αναισθησία. Η μέθοδος είναι γρήγορη και ασφαλής ενώ συνήθως χρειάζονται μόνο 1-2 συνεδρίες για την αφαίρεση των κηλίδων.

Εκτός από τις γεροντικές κηλίδες, το Laser χρησιμοποιείται και στη θεραπεία των εφηλίδων, των φακίδων και των μελαγχρωματικών υπερκερατώσεων. Μετά την εφαρμογή του Laser θα πρέπει να αποφεύγεται η άμεση έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και θα πρέπει να χρησιμοποιείται αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Laser σε Ρυτίδες

Το Fractional Laser που χρησιμοποιούμε στο ιατρείο είναι η πιο εξελιγμένη τεχνική Laser για τη θεραπεία των ρυτίδων και της χαλάρωσης του δέρματος.

Το Fractional Laser κάνει ουσιαστικά ανάπλαση του δέρματος απαλύνοντας τις ρυτίδες και τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπο, αφού έχει τη δύναμη να δρα στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και να ενεργοποιεί τους ινοβλάστες για παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Έτσι, με το Fractional Laser επιτυγχάνουμε μετά από ελεγχόμενο θερμικό τραυματισμό, παραγωγή νέου κολλαγόνου, σύσφιξη και τελικά ανάπλαση του δέρματος. Ένα εξειδικευμένο scanner διαιρεί την εκπομπή του CO2 σε μικρά spots με συγκεκριμένη μορφή παλμού. Είναι σχεδιασμένο να παρέχει εξάχνωση χωρίς εσχαροποίηση του ιστού, σε αντίθεση με τα παλαιότερα Laser που είχαν μεγάλο χρόνο επούλωσης λόγω της ολοκληρωτικής εξάχνωσης, με συνολική αποφλοίωση και εκτεταμένη θερμική βλάβη.

Για την ανανέωση, την ανάπλαση και την αναδόμηση του δέρματος, το Fractional Laser μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες ανάλογα με την περίπτωση. Μετά το τέλος της θεραπείας το πρόσωπο είναι λίγο ερυθρό. Η ερυθρότητα αυτή υποχωρεί μέσα σε 1-3 ημέρες ενώ η υφή του δέρματος επανέρχεται στο φυσιολογικό μέσα σε 7-8 ημέρες. Η θεραπεία γίνεται πάντα το χειμώνα και χρειάζονται συνήθως 4 συνεδρίες κάθε 1/2 μήνα για την επίτευξη ενός πολύ καλού αποτελέσματος. Μετά την εφαρμογή του Laser θα πρέπει να αποφεύγεται η άμεση έκθεση στον ήλιο και θα πρέπει να χρησιμοποιείται αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

kilides

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

  • Panos C

    "Η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι τον Ιατρό, φεύγοντας και πάλι με τις καλύτερες εντυπώσεις κι ο ενθουσιασμός μου παραμένει αμείωτος. Πάντα συνεπής στο ραντεβού, γνωσιολογικά ακριβής και διεξοδικός, με κατατόπισε πλήρως στο τι χρειάζεται να κάνω για να αντιμετωπίσω το πρόβλημά μου. Αναμφίβολα θα προτείνω τον κ. Μπαλαμώτη σε άτομα που γνωρίζω. Πρόκειται για εξαίρετο επιστήμονα και άνθρωπο που σέβεται τον ασθενή και ενδιαφέρεται πραγματικά!"

  • Άσπα Α.

    "Ανεκτίμητης αξίας χάρισμα, το να εμπνέει τόση αξιοπιστία μια εμπεριστατωμένη & σαφής διάγνωση σε συνδυασμό με την αυξημένη επαγγελματική συνείδηση, που διακατέχει τον κύριο Μπαλαμώτη. Έμεινα απολύτως ικανοποιημένη & αναμφισβήτητα θα τον ξαναεμπιστευτώ."

  • Xristina B.

    "Συνεπής στην ώρα του ραντεβού μας. Ασχολήθηκε με προσοχή, ήταν πολύ αναλυτικός και απάντησε λεπτομερώς σ 'όλες τις ερωτήσεις μου. Ενημερωμένος ,πλήρως καταρτισμένος και έμπειρος, μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη .Τον συστήνω ανεπιφύλακτα."

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ