Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία είναι μια θεραπεία έγχυσης ουσιών σε πολύ μικρές ποσότητες ενδοδερμική και υποδερμική. Η έγχυση γίνεται με μικρές ενέσεις που περιέχουν κοκτέιλ ουσιών από βιταμίνες, μέταλλα, υαλουρονικό οξύ, αμινοξέα και αντιοξειδωτικούς παράγοντες. Οι ουσίες αυτές κάνουν αντιγήρανση και διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο και νεανικό.

Πότε συνίσταται η Μεσοθεραπεία ;

Η θεραπεία γίνεται χωρίς τοπική αναισθησία ενώ η διάρκειά της είναι μικρή.

Η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται κυρίως για ενυδάτωση, φωτεινότητα και ανανέωση του προσώπου και των χεριών, για θεραπεία κυτταρίτιδας αλλά και για θεραπεία σε ρυτίδες του προσώπου, του τραχήλου και του στήθους.

Αρχικά, όταν υπάρχει έντονο πρόβλημα, η μεσοθεραπεία γίνεται μια φορά την εβδομάδα για ένα μήνα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ακολουθήσουν 2 συνεδρίες το μήνα για 2 μήνες. Όταν δεν υπάρχει έντονο πρόβλημα και η γυναίκα χρειάζεται μια απλή ενυδάτωση και ανανέωση του προσώπου συνιστώνται 4 συνεδρίες (2 συνεδρίες το μήνα για 2 μήνες).

Τεχνικές Μεσοθεραπείας

Οι τεχνικές της μεσοθεραπείας που εφαρμόζονται σήμερα είναι

α) Η ενδοεπιδερμιδική, όπου η έγχυση των ουσιών γίνεται μέσα στην επιδερμίδα. Η μέθοδος αυτή είναι ανώδυνη και αναίμακτη και είναι πολύ καλή για την ενυδάτωση του προσώπου,

β) Η βλατιδώδης, όπου η έγχυση των ουσιών γίνεται στο δερμοεπιδερμικό όριο. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των ρυτίδων

γ) Ενέσεις σε βάθος 2-4 MM υπό γωνία 30-60 για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας.

Στις ανεπιθύμητες αντιδράσεις από τη μεσοθεραπεία, να αναφέρω ότι μερικές φορές μπορεί να υπάρχει οίδημα ή και εκχυμώσεις στα σημεία εφαρμογής των ενέσεων και πιο σπάνια, νεκρωτικές βλάβες λόγω ερεθιστικής δράσης των ουσιών στο δέρμα.

Η μεσοθεραπεία δεν πρέπει να εφαρμόζεται στην εγκυμοσύνη, σε ασθενείς που παίρνουν αντιπηκτικά φάρμακα, σε ασθενείς με θρομβοεμβολικά επεισόδια, σε ασθενείς με ιστορικό πρόσφατου καρκίνου, σε αλλεργικούς και σε διαβητικούς.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

  • Panos C

    "Η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι τον Ιατρό, φεύγοντας και πάλι με τις καλύτερες εντυπώσεις κι ο ενθουσιασμός μου παραμένει αμείωτος. Πάντα συνεπής στο ραντεβού, γνωσιολογικά ακριβής και διεξοδικός, με κατατόπισε πλήρως στο τι χρειάζεται να κάνω για να αντιμετωπίσω το πρόβλημά μου. Αναμφίβολα θα προτείνω τον κ. Μπαλαμώτη σε άτομα που γνωρίζω. Πρόκειται για εξαίρετο επιστήμονα και άνθρωπο που σέβεται τον ασθενή και ενδιαφέρεται πραγματικά!"

  • Άσπα Α.

    "Ανεκτίμητης αξίας χάρισμα, το να εμπνέει τόση αξιοπιστία μια εμπεριστατωμένη & σαφής διάγνωση σε συνδυασμό με την αυξημένη επαγγελματική συνείδηση, που διακατέχει τον κύριο Μπαλαμώτη. Έμεινα απολύτως ικανοποιημένη & αναμφισβήτητα θα τον ξαναεμπιστευτώ."

  • Xristina B.

    "Συνεπής στην ώρα του ραντεβού μας. Ασχολήθηκε με προσοχή, ήταν πολύ αναλυτικός και απάντησε λεπτομερώς σ 'όλες τις ερωτήσεις μου. Ενημερωμένος ,πλήρως καταρτισμένος και έμπειρος, μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη .Τον συστήνω ανεπιφύλακτα."

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ