Laser

Laser

Το Laser είναι ένα πολύ ενισχυμένο καθαρό, μονοχρωματικό φως. Η ακτινοβολία του Laser παράγεται από ειδικά μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας. Το κάθε μηχάνημα Laser συνήθως παράγει ακτινοβολία με συγκεκριμένο μήκος κύματος και συνεπώς προορίζεται για συγκεκριμένη εφαρμογή. Το φως που παράγεται, απορροφάται ανάλογα με το μήκος κύματος που διαθέτει, από συγκεκριμένους χρωμοφόρους στόχους μέσα στο δέρμα όπως είναι η μελανίνη και η αιμοσφαιρίνη. Για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας (της υπερτρίχωσης) χρησιμοποιούνται τρεις κατηγορίες Laser. Οι κατηγορίες αυτές είναι ο Αλεξανδρίτης με μήκος κύματος 755 nM, το διοδικό με μήκος κύματος 800-810 nM και το ND-VAG με μήκος κύματος 1064 nM. Εδώ θα πρέπει να τονίσω ότι όσο μεγαλύτερο είναι το μήκος κύματος τόσο βαθύτερα πηγαίνει η δέσμη της ακτινοβολίας και επομένως η συγκέντρωση στην τρίχα είναι μικρότερη. Αντίθετα το Laser του Αλεξανδρίτη μένει πιο επιφανειακά αλλά έλκεται από το σκούρο (από τη μελανίνη) οπότε είναι ιδανικό για σκούρες τρίχες σε λευκό δέρμα, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα μελαμψά δέρματα σε πιο χαμηλές εντάσεις. Στα πιο σκούρα δέρματα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθούν το ND-YAG Laser και το διοδικό, αλλά τα Laser αυτά πονάνε περισσότερο.

1. Laser Αλεξανδρίτη

Στο ιατρείο χρησιμοποιούμε το τελευταίας γενιάς Laser αποτρίχωσης Αλεξανδρίτη που είναι και το αποτελεσματικότερο Laser αποτρίχωσης. Το Laser αυτό απορροφάται επιλεκτικά από τη μελανίνη της τρίχας και έτσι επιτυγχάνουμε την επιλεκτική φωτοθερμόλυση δηλαδή τη θερμική καταστροφή του θυλάκου της τρίχας χωρίς να επηρεάζονται οι γειτονικοί ιστοί και τα εσωτερικά όργανα. Πιο συγκεκριμένα, στόχος όλων των πηγών φωτός στην αποτρίχωση είναι η μελανίνη (η χρωστική του δέρματος) που βρίσκεται στο θύλακο της τρίχας οπότε δίνοντας κατάλληλη ενέργεια και διάρκεια παλμού, καταστρέφουμε την τρίχα χωρίς να καταστρέφουμε το γύρω δέρμα. Επομένως με το Laser Αλεξανδρίτη τελευταίας γενιάς επιτυγχάνουμε την αποτελεσματικότερη λύση στο πρόβλημα της ανώδυνης τριχοφυΐας με τρόπο ανώδυνο, γρήγορο και ασφαλή.
Ο αριθμός των συνεδριών που πρέπει να γίνουν εξαρτάται κυρίως από την περιοχή, από την ποιότητα της τρίχας και την πυκνότητα της τριχοφυΐας και από ορισμένους άλλους παράγοντες που επηρεάζουν τον κύκλο ανάπτυξης των τριχών (κληρονομική προδιάθεση και ορμονικές διαταραχές). Το Laser είναι το πιο αποτελεσματικό στην αναγενή φάση της τρίχας όπου σε κάθε συνεδρία καταστρέφεται ορισμένος αριθμός τριχικών θυλάκων. Αυτός είναι ο λόγος που κάποια άτομα ίσως χρειασθούν περισσότερες συνεδρίες σε σχέση με άλλα άτομα. Συνήθως κατά μέσο όρο απαιτούνται 6-8 συνεδρίες για τις περιοχές του σώματος και των άκρων στο 90% των περιπτώσεων, ενώ μετά το τέλος της θεραπείας το 90% των τριχών δεν ξαναβγαίνει.
Στο πρόσωπο θα χρειασθεί να γίνουν περισσότερες συνεδρίες για να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Η θεραπεία με το Laser Αλεξανδρίτη είναι ανώδυνη γιατί κατά τη διάρκεια της θεραπείας, μια πολύ μικρή ποσότητα ψυκτικού αερίου πέφτει επιλεκτικά πάνω στην επιδερμίδα πριν από κάθε παλμό Laser, κάνοντας τοπική αναισθησία.
Εκτός από την αποτρίχωση, το Laser Αλεξανδρίτη χρησιμοποιείται και στη θεραπεία των φακίδων, των εφηλίδων, των σμηγματορροϊκών υπερκερατώσεων, των μελαγχρωματικών κηλίδων και των γεροντικών κηλίδων.

Laser σε κηλίδες

Οι μελαγχρωματικές κηλίδες είναι ανομοιογενείς εναποθέσεις μελανίνης στις επιφανειακές στιβάδες της επιδερμίδας λόγω φωτογήρανσης, φυσιολογικής γήρανσης του δέρματος και κληρονομικής προδιάθεσης. Εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπο, στο λαιμό και στα χέρια. Το Laser του Αλεξανδρίτη που έχουμε στο ιατρείο, χρησιμοποιείται για την αφαίρεση ή την απάλυνση των κηλίδων του δέρματος με πολύ καλά αποτελέσματα. Όσο πιο σκούρες είναι οι κηλίδες τόσο πιο εύκολα εξαφανίζονται, γιατί η ακτίνα του Laser απορροφάται εκλεκτικά από τη χρωστική του δέρματος, τη μελανίνη.

Η θεραπεία των κηλίδων με Laser είναι ανώδυνη γιατί κατά τη διάρκεια της θεραπείας, μια πολύ μικρή ποσότητα ψυκτικού αερίου πέφτει επιλεκτικά πάνω στην επιδερμίδα πριν από κάθε παλμό Laser, κάνοντας τοπική αναισθησία. Η μέθοδος είναι γρήγορη και ασφαλής ενώ συνήθως χρειάζονται μόνο 1-2 συνεδρίες για την αφαίρεση των κηλίδων.

Εκτός από τις γεροντικές κηλίδες, το Laser χρησιμοποιείται και στη θεραπεία των εφηλίδων, των φακίδων και των μελαγχρωματικών υπερκερατώσεων. Μετά την εφαρμογή του Laser θα πρέπει να αποφεύγεται η άμεση έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και θα πρέπει να χρησιμοποιείται αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

2. Fractional Laser

Εκτός από το Laser Αλεξανδρίτη, στο ιατρείο χρησιμοποιούμε και το τελευταίου τύπου Fractional – κλασματικό CO2 Laser για την αντιμετώπιση των ρυτίδων, των ουλών ακμής , των ραβδώσεων, των Μυρμηγκιών και των θηλωμάτων. Ένα εξειδικευμένο scanner διαιρεί την εκπομπή του CO2 σε μικρά spots με συγκεκριμένη μορφή παλμού. Είναι σχεδιασμένο να παρέχει εξάχνωση χωρίς εσχαροποίηση του ιστού σε αντίθεση με τα παλαιότερα Laser, που ήταν επιβαρυμένα με μεγάλο χρόνο επούλωσης λόγω της ολοκληρωτικής εξάχνωσης με συνολική αποφλοίωση και εκτεταμένη θερμική βλάβη. Με το Fractional CO2 Laser επιτυγχάνουμε μετά από ελεγχόμενο θερμικό τραυματισμό, παραγωγή νέου κολλαγόνου, σύσφιξη της επιδερμίδας και τελικά ανάπλαση του δέρματος.

Laser σε ρυτίδες

 

Το Fractional Laser που χρησιμοποιούμε στο ιατρείο είναι η πιο εξελιγμένη τεχνική Laser για τη θεραπεία των ρυτίδων και της χαλάρωσης του δέρματος.

Το Fractional Laser κάνει ουσιαστικά ανάπλαση του δέρματος απαλύνοντας τις ρυτίδες και τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπο, αφού έχει τη δύναμη να δρα στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και να ενεργοποιεί τους ινοβλάστες για παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Έτσι, με το Fractional Laser επιτυγχάνουμε μετά από ελεγχόμενο θερμικό τραυματισμό, παραγωγή νέου κολλαγόνου, σύσφιξη και τελικά ανάπλαση του δέρματος. Ένα εξειδικευμένο scanner διαιρεί την εκπομπή του CO2 σε μικρά spots με συγκεκριμένη μορφή παλμού. Είναι σχεδιασμένο να παρέχει εξάχνωση χωρίς εσχαροποίηση του ιστού, σε αντίθεση με τα παλαιότερα Laser που είχαν μεγάλο χρόνο επούλωσης λόγω της ολοκληρωτικής εξάχνωσης, με συνολική αποφλοίωση και εκτεταμένη θερμική βλάβη.

Για την ανανέωση, την ανάπλαση και την αναδόμηση του δέρματος, το Fractional Laser μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες ανάλογα με την περίπτωση. Μετά το τέλος της θεραπείας το πρόσωπο είναι λίγο ερυθρό. Η ερυθρότητα αυτή υποχωρεί μέσα σε 1-3 ημέρες ενώ η υφή του δέρματος επανέρχεται στο φυσιολογικό μέσα σε 7-8 ημέρες. Η θεραπεία γίνεται πάντα το χειμώνα και χρειάζονται συνήθως 4 συνεδρίες κάθε 1-11/2 μήνα για την επίτευξη ενός πολύ καλού αποτελέσματος. Μετά την εφαρμογή του Laser θα πρέπει να αποφεύγεται η άμεση έκθεση στον ήλιο και θα πρέπει να χρησιμοποιείται αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Laser Θηλωμάτων

Εκτός από το Laser Αλεξανδρίτη, στο ιατρείο χρησιμοποιούμε και το τελευταίου τύπου Fractional – κλασματικό CO2 Laser για την αντιμετώπιση των ρυτίδων, των ουλών ακμής , των ραβδώσεων, των Μυρμηγκιών και των θηλωμάτων. Ένα εξειδικευμένο scanner διαιρεί την εκπομπή του CO2 σε μικρά spots με συγκεκριμένη μορφή παλμού. Είναι σχεδιασμένο να παρέχει εξάχνωση χωρίς εσχαροποίηση του ιστού σε αντίθεση με τα παλαιότερα Laser, που ήταν επιβαρυμένα με μεγάλο χρόνο επούλωσης λόγω της ολοκληρωτικής εξάχνωσης με συνολική αποφλοίωση και εκτεταμένη θερμική βλάβη. Με το Fractional CO2 Laser επιτυγχάνουμε μετά από ελεγχόμενο θερμικό τραυματισμό, παραγωγή νέου κολλαγόνου, σύσφιξη της επιδερμίδας και τελικά ανάπλαση του δέρματος.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

  • Panos C

    "Η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι τον Ιατρό, φεύγοντας και πάλι με τις καλύτερες εντυπώσεις κι ο ενθουσιασμός μου παραμένει αμείωτος. Πάντα συνεπής στο ραντεβού, γνωσιολογικά ακριβής και διεξοδικός, με κατατόπισε πλήρως στο τι χρειάζεται να κάνω για να αντιμετωπίσω το πρόβλημά μου. Αναμφίβολα θα προτείνω τον κ. Μπαλαμώτη σε άτομα που γνωρίζω. Πρόκειται για εξαίρετο επιστήμονα και άνθρωπο που σέβεται τον ασθενή και ενδιαφέρεται πραγματικά!"

  • Άσπα Α.

    "Ανεκτίμητης αξίας χάρισμα, το να εμπνέει τόση αξιοπιστία μια εμπεριστατωμένη & σαφής διάγνωση σε συνδυασμό με την αυξημένη επαγγελματική συνείδηση, που διακατέχει τον κύριο Μπαλαμώτη. Έμεινα απολύτως ικανοποιημένη & αναμφισβήτητα θα τον ξαναεμπιστευτώ."

  • Xristina B.

    "Συνεπής στην ώρα του ραντεβού μας. Ασχολήθηκε με προσοχή, ήταν πολύ αναλυτικός και απάντησε λεπτομερώς σ 'όλες τις ερωτήσεις μου. Ενημερωμένος ,πλήρως καταρτισμένος και έμπειρος, μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη .Τον συστήνω ανεπιφύλακτα."

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ